Egyre többet hallani a mezoterápiáról

Gyors minimális kellemetlenséggel járó rendkívül hatékony kozmetikai eljárás.

A szépülni vágyó embereknek korszerű, látványos alternatívát nyújt az egyéb eljárások mellé.

A technika előrehaladtával megjelentek különféle tű nélküli mezoterápiás eljárások, melyek a bőrre felvitt hatóanyagokat juttatják be a mélyebb rétegekbe különféle eljárásokkal. Ez a módszer elsősorban az anti-aging terápiában, bőrfiatalításban, bőrregenerálásban jelentenek alternatívát.

A „különféle eljárások” mellett azért ne menjünk el szó nélkül!

A tű nélküli mezopterápiás eljárás egy speciális hatóanyag-bejuttatást jelent. Ez a módszer a valódi elektroporáció, mely egy speciális erőtér létrehozását jelenti, amelynek segítségével sejtszinten érjük el a hatóanyag bejuttatást.

Sajnos kis hazánkban forgalmazott gépek többsége nem az eredeti technológiával rendelkezik. Több kozmetikai elektromos készüléket neveztek el tű nélküli mezoterápiának ( hiszen tű használata nélkül végzik a kezelést) pl.: iontoforézis, ultrahang, rádiófrekvencia. Az ilyen gépekkel végzett kezeléseknél sajnos az eredmény nem tud olyan tartós és látványos lenni, mint a valódi technológiával rendelkező gépeken kivitelezett kezeléseknél.

A Mezomániában alkalmazott készülékek orvosi minősítésűek, ill. az EU szabványnak megfelelőek.

Ne menjünk el a szó nélkül a hatóanyagok mellett.

Nagyon fontos része a kezeléseknek a felhasznált hatóanyag.
Alapvető elvárás, hogy a mezoterápiás kezelés során alkalmazott hatóanyagok analitikai tisztaságúak, gyógyszergyári körülmények között készüljenek. Nem tartalmazhatnak illat-, egyéb adalékanyagokat, melyek bőrünket megterhelhetik. A tűs mezoterápia alkalmazásánál elengedhetetlen feltétel a steril hatóanyagok használata, hiszen ilyenkor fokozott a fertőzésveszély.

A mezoterápiás kezelések alapját a hyaluronsav jelenti, melynek molekula mérete, töménysége, kémiai kötése adja meg az alapot, és ezt egészítjük ki a problémamegoldó hatóanyagokkal.

Az anti-aging kezeléseknél használjuk pl. az Argirelint, Organikus szilíciumot, DMAEt, ACE vitamin kombinációt.

Pigmentfolt halványításnál alkalmazzuk pl. a Niacint és C-vitamin ampullákat.

Fenti ampullák csak néhány alapvető hatóanyagok kiemelése, a különböző párosítások és kombinációk egymás hatását fokozhatják.

Léteznek előre összeállított ampullakoktélok is.

Mindenképpen fontos, hogy ezeket a hatóanyagokat biztonságos eredetiséget igazolni tudó esetleg orvosi háttérrel rendelkező cégektől szerezzük be.

A mezoterápia bár elterjedt, de nem mindennapi kezelés. Nem tartozik a hagyományos kozmetikai kezelések közé. A mezoterápia egy orvos kozmetikai eljárás.

Fontos, hogy a vendégkezelés előtt tájékozódjon és konzultáljon a mezoterapeutával/kozmetikussal, hogy a legmegfelelőbb típusú kezelést sikerüljön választani.

Várok minden érdeklődőt szeretettel!
Szabó Judit
06-30-2856746
Kezelésre jelentkezéshez kattintson ide!

Előző cikk:

Következő cikk: