DermaRoller kezelések

Dermaroller-kezelés megoldja az aknés bőr és terhességi csíkok okozta gondot és a bőrfeszesítésre is megoldást nyújt, tehát a problémás bőrt képes kezelni

A dermaroller-kezelés egy kollagén indukciós terápia.

A dermaroller-kezeléssel olyan apró mikrosérüléseket okozunk, a melyekkel a bőr saját kollagén termelését aktiváljuk, és ennek hatására beindul egy természetes, bőr-regenerációs folyamat. Dermaroller-kezeléstől tömörebbé feszesebbé válik az arc, a tág pórusok, aknés hegek halványodnak, eltűnnek. Dermaroller-kezelés hatására megindul a sejtosztódás folyamata és felgyorsul a nyirokrendszer tisztító mechanizmusa, a fokozódó kollagén termelődés által javul a bőr vízmegkötő képessége: az eredmény: simább, fiatalosabb, kipihentebb arc!

Másképpen fogalmazva az életkor előrehaladtával beinduló megereszkedés lassítható, sőt részben visszafordítható (bőrfeszesítés). Ezen kívül óriási jelentőségű, hogy fiatal férfiak és nők arcán kialakult atrófiás (besüppedő), aknés (pattanásos) eredetű hegek is jelentősen javíthatóak dermaroller-kezeléssel. A narancsbőr és terhességi csíkok kezelési terápiájában is eredményes kiegészítő lehet. Nem kell félni, a dermaroller sok apró, szinte mikroszkopikus tűje alig vagy egyáltalán nem okoz vérzést. Az estleges bőrpír is néhány órán belül elmúlik.

A dermaroller kúraszerű használata alkalmas bőrfeszesítésre, ráncok és májfoltok halványulnak, a bőrhibák, mint az aknés hegek, tág pórusok, terhességi csíkok eltűnnek.

Dermastamp - Dermaroller kezelések

dermastamp

Jelentős javulás már 2-3 kezeléstől várható.

Javasolt: vízhiányos bőr, megereszkedett bőr, fokozottan zsírosodó bőr, tág pórusú vagy aknés heges bőr, seborreás bőr, apróbb mimikai ráncok, öregségi és pigmentációs foltok, terhességi csíkok halványítására, cellulit kezelésére

A kezelést 1-3 hetente ismételve látványos eredmény érhető el. Még jobb a hatás, ha tűhengeres, dermaroller kezelést nem szárazon, hanem hatóanyagokkal együtt végezzük. Ebben az esetben a hatóanyagot a bőrfelületen történő eloszlatása után végezzük a hengerezést, majd a maradékot tű nélküli mezoterápiával dolgozzuk a bőrbe. A dermaroller-kezelést követően speciális nyugtató kezelést alkalmazunk.

A dermaroller-kezelés után néhány napig fokozottabb fényvédelem és szolárium mentesség szükséges a kezelés jó eredményéhez. Még jobb, ha a dermaroller-kúra alatt mellőzzük a direkt UV hatást, mert a kötőszövet regenerálódást a hirtelen UV sokk leállíthatja.

Itt is igaz a régi mondás, hogy az árnyék megszépít, vagy ma már inkább fiatalít.

A dermaroller kezelés egyszerű, akár otthon végezhető kezelésnek tünhet. Viszont otthoni alkalmazása veszélyes lehet a fertőzés veszély miatt és a nem megfelelő anyagválasztás miatt.

A dermaroller-kezelés két hatást fejt ki egyszerre:

1. kollagén termelés – bőrfeszesítés

A kollagén a bőr kötőszövetének legfontosabb összetevője, mivel a kollagénnek köszönhető annak rugalmassága. A kor előrehal adtával a szervezetünk kollagénjének vízmegkötő képessége csökken, így bőrünk elveszti rugalmasságát és ráncok alakulhatnak ki.

A kezelés során létrejövő mikrosérüléseket az immunrendszerünk azonnal javítja – a testünk kollagént és ellasztint termel, ami fontos építőeleme a bőrnek. A frissen termelődött kollagén hozzáadódik a korábbi kollagén szintünkhöz így töltve fel a bőrt és érve el a bőrfeszesítést.

A beindított folyamat természetes, így a kezelés után még hónapokig fejti ki hatását.

2. hatóanyag bejuttatás

A helyesen megválasztott hatóanyaggal látványos és tartós eredményt érhetünk el.

Míg a krémekből vagy pakolásokból csak kis mennyiségű hatóanyag képes felszívódni és az se biztosan ér el a célterületre, addig itt a mikrocsatornákon keresztül jut el a hatóanyag oda ahova kell. A bőr megszúrása átmenetileg áttöri a bőr védőrétegét, és levetővé teszi nagy mennyiségű hatóanyag bejuttatását, a kellő mélységbe, közvetlenül az adott bőrproblémákért felelős sejtekhez.  Problémás bőr kezelésénél a megfelelő hatóanyaggal fokozhatjuk a kezelés eredményességét.

A dermaroller sikeresen alkalmazható az alábbi problémás bőrök kezelésénél :

- aknék, hegek és műtéti hegek kezelésére
- mély ráncok eltüntetésére, halványítására
- terhességi csíkok, elhízási csíkok eltüntetésére
- narancsbőr csökkentésére
- atrófiás hegek kezelésére
- száraz bőr kezelése
- megereszkedett, petyhüdt bőr kezelésére az egész testen
- ráncok (különösen a száj körül és szarkalábaknál)
- tág pórusok kezelésére
- bőrfeszesítés, lifting kezelésre
- bárányhimlő után visszamaradt kis besüppedésekre
- pigment hiányosságnál (hipo pigmentáció) melynek eredménye hegesedés
- öregségi foltok

Sok orvosi tanulmány kimutatta, hogy a dermaroller-kezelés problémás bőröknél legalább olyan hatékony, mint a kémiai hámlasztás vagy a mikrodermabrázió.

Már megjelent a dermaroller továbbfejlesztésében a dermastamp is. A kezelés elve változatlan. A ?pecsét? felületén még sűrűbb és vékonyabb tűk találhatók, tehát adott kisebb felületen még intenzívebb az inger, ami a bőrt éri. Akár kiegészítésként, akár önállóan is nagyon hatásosan alkalmazható a szemkörüli ráncok és a száj körüli függőleges ráncok kezelésére.