Mezoterápia tűvel és tű nélkül!

A kozmetika alapproblémája ma is a bőr védekező funkciójának a legyőzése. A bőr alapvető feladatai közé tartozik ugyanis a külvilág felöli anyagbevándorlás lassítása, sőt megakadályozása. Ez ellen dolgozunk, amikor bőrszépítési vagy terápiás célból szeretnénk bejuttatni anyagokat a bőr mélyebb rétegeibe, ill. a bőr alatti kötőszövetbe.

A hatóanyagok legtisztább formában a bőr legmélyebb rétegeibe történő bevitele kizárólag mezoterápiával oldható meg. A kezelés francia eredetű, kifejlesztése és elterjesztése Dr.Pistor nevéhez fűződik, aki 56 évvel ezelőtt fedezte fel ezt a csodálatos hatóanyag bejuttatási technikát.

A tű nélküli mezoterápia alapelve, hogy a megfelelő hatóanyagot a megfelelő helyre bejuttatva, jóval kisebb mennyiségű hatóanyaggal képes jóval erőteljesebb hatást elérni.

Az esztétikai, ill. kozmetikai mezoterápia, a bőröregedés, a pigmentfoltosság, a hajhullás, a cellulit és helyi zsírlerakodások kezelésében igen hatásos. Az esztétikai mezoterápiában az eljárás egyszerre alapul a tűszúrások és a bevitt hatóanyagok hatásán. Már maga a tűszúrás is igen hatékony, mivel az apró hámsérülések gyógyulása során rengeteg sebgyógyulási hormon termelődik, amelyek szétterjedve a kötőszövetben regenerációt indít be. Az apró szúrások tömkelegét egy egyszerű mechanikus eszközzel, a tűs hengerrel is előidézhetjük. Ez egy olyan egyszer használatos henger, amely számtalan apró, éles rozsdamentes acél tű található, melyek bizonyos mélységig képesek a hámba hatolni. (A kezelés során a hengert a bőrfelületen végiggörgetjük.)

A tűvel történő mezoterápiát kifejezetten erre a célra kifejlesztett elektromos pisztollyal végzi a szakember. Egy nagyon vékony injekciós tűn keresztül a pisztoly meghatározott, kis mennyiségű hatóanyagkoktélt fecskendez a bőrbe minden egyes szúrás alkalmával.

Ma már nemcsak tűszúrásos, hanem elektroporézisen (tű nélküli mezoterápián) alapuló bevitelt is megismerhettük. Ez egy elektroporátorral végzendő fájdalommentes módszer, melyben a kezelőfejből szétterjedő elektromoshullámok a bőrben és a bőrsejtek membránján hatóanyag csatornákat nyitnak meg, így juttatva be a szükséges hatóanyagokat.

Amíg a szakember mezoterápiával szépíti a bőrt (anti-aging) és/vagy küzd a különböző esztétikai problémák (májfoltok, hajhullás, terhességi csíkok, narancsbőr, helyi lefogyhatatlan zsírpárnák, stb..) ellen, addig a páciens, ill. a vendég otthon a különböző probléma-megoldó nanoszómákba zárt gyógykozmetikumok otthoni használatával segíthet rá, ill. tartósíthatja az elért eredményt.

Előző cikk:

Következő cikk: