Mi is az az IGAZI ELEKTROPORÁCIÓ!

Kattintgatva az interneten, arra jöttem rá, hogy az elektroporációs technológia leírását olyan kezelésekhez is felhasználják, melyek valójában nem azok. Manapság nagyon divatos kifejezés az tű nélküli mezoterápia, elektroporációs kezelés. Használják forgalmazók, hogy minél könnyebben értékesítsék elektrokozmetikai gépeiket és kozmetikus felhasználók is, hiszen a forgalmazótól kapott információk alapján próbálják kezelésüket értékesíteni.
A tű nélküli mezoterápia egy érdekes kifejezés, alkalmas arra, hogy mindent bele lehessen magyarázni és szinte bármilyen elektrokozmetikai gépet tű nélküli mezoterápiás készülékként lehessen hirdetni. A tű nélküli mezoterápia tű nélküli hatóanyag bejuttatást jelent, de, hogy a bőr melyik rétegébe, milyen mélységben azt nem tisztázza ? és ez a tág értelmezés engedi, hogy tű nélküli mezoterápiának hívjanak szinte bármilyen tű nélküli hatóanyag bevitelére alkalmas technológiát.
A valódi elektroporáció, mint valódi tű nélküli mezoterápia során sejtszintű anyagfelvétel illetve egyenletes hatóanyag elosztás biztosított.

Fontos tanács, ha valaki elektroporációs kezelést keres:
Kérdezze, meg hogy milyen technológiával működik?
Ha azt mondják, hogy rádiófreqi, vagy ultrahang, vagy elektrophorézis, akkor le is tehetitek a telefont, mert akkor már nem elektroporáció a készülék.

Tudományosan:
Az elektroporáció egy olyan módszer, amely subcutan abszorpció előnyét használja ki. Az elektroporációs készülék elektromos ingereket küldve úgynevezett ?elektromos kapukat? nyit, melyeken keresztül az aktív hatóanyagok a megfelelő helyre juttathatóak.

Amerikai bőrgyógyászok fedezték fel (1970), hogy megfelelő hullámhosszúságú és rövid idő alatt kibocsátott intenzív elektromos impulzus eredményeként a sejtmembránok polarizációja megváltozik.

Ha az elektromos sokkot követően a polaritást lassan megfordítjuk, meggátoljuk az elektrolízist és egyfajta cellalüktetés indul meg, megnyitva ezzel az intercelluláris csatornákat, amelyeken keresztül az anyagok juthatnak át.

Ahhoz, hogy elektroporációs jelenség létrejöjjön 0,5 ? 1,5 V membránpotenciál szükséges, melyet egy elektromos útvonal biztosít, mely közvetlenül a sejtmembrán lipid összetevőire fejti ki a hatását, víz-alapú csatornákat hozva létre a sejtmembránban, melyek megnyitják a pórusokat. Ezen változások hatására megnő a membrán áteresztő képessége és ez által sokféle hidrofil molekula képes behatolni, melyek erre egyébként képtelenek lennének. Amint ezek a csatornák létrejönnek, relatív hosszú ideig nyitva is maradnak, akár néhány másodpercig is, majd ezt követően bezáródnak. Ezek a speciális elektromos impulzusok a sejtmembránra, pontosabban a lipid intercelluláris terekre fejtik ki hatásukat, molekuláris változásokat hozva létre, mely által ultramikropórusok képződnek, melyek együttesen megnövelik a bőr áteresztő képességét ? különösen a szaruhártya rétegben, és jelentősen fokozzák a bőr felszívó képességét.

Jelentkezés elektroporációs, tű nélküli mezoterápiás kezelésre

Előző cikk:

Következő cikk: